CAT / ES

HOLA :) HOLA. ENSAYOS PARA UNA CORRESPONDENCIA NO FINITA


Imaginarios, Diagnósticos y Ecologías. Iª jornada d’investigació TEIDE, 2022


Aquest intercanvi vol ser l’inici d’alguna cosa de la qual en desconeixem el resutlat. L’inici d’un relat sense final que busca defugir de qualsevol conclusió tancada. Aquest intercanvi vol ser una deriva de reflexions, imatges i estímuls, vol ser la creació d’una amalgama de coneixement comú. 

Durant el mes de setembre de 2022 inicio una correspondència via correu electrònic amb la investigadora Miguel Ángel Martínez amb motiu de les jornades de reflexió i pensament “¿Futuros? Imaginarios, Diagnósticos y Ecologías”, espai des d’on es desitjava subratllar diferents qüestions vinculades al present i a la possibilitat de futur del nostre entorn.
Ambdues ens havíem creuat de forma intermitent en diferents ocasions, sense tenir un contacte estret entre nosaltres. D’aquí que decidíssim posar en pràctica una metodologia de treball que permetés conèixer-nos, aproximar-nos a les inquietuds de cadascuna i, alhora, generar coneixement de forma compartida. 

Des d’un primer moment, compartim la necessitat d’activar la paraula i la nostra presència en aquestes jornades d’una manera altra, que no impliqués un format conferència-a-l’ús i que, sobretot, fos generada des d’un diàleg horitzontal entre nosaltres. És així que comencem a posar en pràctica un intercanvi d’imatges visuals, textuals i sonores.
Agafant el format de la correspondència, iniciem un procés de treball obert que tenia com a punt de partida el dubte. Dubte, ja que desconeixíem quina seria la proposta de l’altra, cap a on derivaria la conversa i quines serien les imatges que conduirien el diàleg. El resultat és un correlat nascut des del present, gestat a foc lent, de manera distesa i pausada al llarg d’un mes.

L’acció conclou amb la lectura performativa i pública dels correus íntims durant el matí del 18 d’octubre, ampliant experiències de present amb totes les assistents.Projecte amb Miguel Ángel Martínez.Alguna de les imatges suggerides són Raquel Tarandilla, Pamela Rosenkranz, Irati Inoriza, Jeff Vander Meer, Lucrecia Masson.


Aquesta investigació s’emmarca dins del projecte I+D Teide. Temporalidades de Emergencia. Imaginarios, diagnósticos y ecologías (2021 - 2024) PID2020-120564GA-I00 - Ministerio de Economía y Competitividad.