CAT / ES


ENCONTRES I SEDIMENTACIONS


Una llavor sap com esperar. Sota terra està viva, desitjant poder ser, esperant els factors atmosfèrics idonis per a poder florir. Durant aquests mesos de confinament on les trobades s'han tornat un problema, hem estat esperant les condicions adequades perquè el programa d’aquest any 2020 pogués realitzar-se, obrint un espai compartit de recerca, aprenentatge i experimentació. Un espai on posar sobre la taula els nostres afectes, les nostres sensacions, però també les nostres maneres de fer i les nostres eines i metodologies de treball.

Abraçant els contratemps, obrim un programa d'Encontres amb diverses convidades que tindran lloc entre els mesos de setembre i octubre de 2020. Per a donar forma a aquestes activitats hem modelat tres eixos temàtics (Arxius Encarnats, Coccions Plàstiques i Extraterrestres Arrelats) que travessen o interpel·len  les propostes de les artistes guanyadores de la Beca de la Sala d'Art Jove 2020. Hem volgut evitar partir de conceptes tancats o dicotòmics per anar a la cerca de temàtiques suggerents que es puguin generar a partir de la tensió i la mescla d’uns conceptes que, freqüentment, es situen en camps semàntics allunyats. El nostre desig és convidar a les artistes i a la resta d’agents implicats a imaginar juntes possibles definicions d’aquests eixos, quins relats poden generar i com i des d'on les seves tensions interpel·len les nostres pràctiques artístiques.

Els vestigis d’allò que haurà tingut lloc en els Encontres s’anirà acumulant com a Sedimentacions. En aquest marc de treball conjunt, la Sala d’Art Jove esdevindrà un espai amb memòria que s’habitarà com un escenari mutable i en disputa.

Projecte amb pli-é collective


Fotografies: Marianne Márquez


PROGRAMA


19/09/2020
Les isòcrones òrfes o el paisatge sobreexitat
amb Daniel Barbé Farré i Jordi Mas
Ruta pel Delta del Besòs


15/09/2020
Cuerpos como archivxs y anarchivxs
amb Nancy Garín
conversa con Chavo Guerrilla; Fito Conesa;
Gelen Jeleton; Genderhacker y Lizette Nin


16/09/2020
Cuerpos como archivxs y anarchivxs
amb Nancy Garín

visita i recorregut de cos present a
l’arxiu feminista de Ca la Dona


30/09/2020
Recepta per a una cuina col·lectiva de materials
amb Sara González de Ubieta


07/10/2020
Puaj! Simbiosi, pòsits i fluids màgics
amb Sonia G. Villar (Du-Da)
Espai Germanetes


14/10/2020
Le Corbusier no estenía la roba
amb Raquel Congosto


16/10/2020
Relats d’allò íntim a allò còsmic
amb Alicia Kopf
Convent del MACBA


16/10/2020
Tota sortida és una entrada
amb Ariadna Guiteras
Convent del MACBA