CAT / ES

EN MOVIMIENTO


espai angram, 2017

Gaspar Iwaniura Lorge (Buenos Aires, 1985) fotografia la minuciositat del privat des del format analògic, iniciant una xarxa social pròpia que s’estén del retrat frontal més acadèmic a l’experimentació aleatòria d’un vol d’un ocell en una habitació qualsevol.

Amb la necessitat de mostrar i difondre la seva obra fora de la seva ciutat natal, el fotògraf ha emprès un viatge durant els darrers dos estius, per diferents ciutats com Arlès, Berlín o Varsòvia, carregant amb dues maletes del seu arxiu personal reproduït a diferents escales i formats que, en múltiples ocasions, folraran cartel·les o mobiliari abandonat als carrers de les respectives ciutats.

Fruit del viatge crea En Movimiento, un rastre en forma de publicació entre el fanzine i el fotollibre al més pur estil de quadern de bitàcola. Les accions i exposicions dutes a terme o la gent amb qui es topa pel camí completen el recull.

Neix així un triple diari: el fotogràfic; el mateix periòdic i el diari d’un viatge. En Movimiento juga amb la ironia del format, caracteritzat per la seva intrínseca producció massiva que s’estableix com a contrapunt de l’obra única d’autor. Alhora la condició objectiva del diari és substituïda pel privat i subjectiu de les fotografies intimistes.

La subjectivitat, però, no és impositiva, ja que Iwaniura ens convida a modificar al nostre gust la publicació, obrint un ampli ventall de possibilitats i mescles que varien el significat de la imatge i com aquestes són rebudes.

L’exposició a l’Espai AnGram mostrarà instal·lacions site-specific i es presentarà i es podrà adquirir la publicació.