CAT / ES
IRRADIACIONS


En una onada que s'eixampla, irradien tentacles que trepiden de forma concèntrica per tota la ciutat, palpejant els seus racons, escoltant les seves múltiples latències, habitant fissures des d’on reposar a l’espera de nous sacsejos. Les irradiacions vibren, es despleguen cap a fora i, alhora, tremolen cap endins, s’escolen per les escletxes de la pell del barri, com rajos de sol que escalfen els nostres cossos.

Irradiacions és la mostra dilatada dels projectes seleccionats a la convocatòria d’Art Jove 2020 que desitja habitar els buits per on se'ns permet circular, generar formes de contacte i de proximitat que estovin les distàncies socials que estem transitant. L’espai expositiu de la Sala d’Art Jove esdevé l’epicentre d’un sisme, un escenari irradiat que es deixa afectar, que desborda i vessa el seu flux per a propagar les propostes artístiques cap enfora, cap a espais altres.

Al mateix temps, com la marea que abraça la seva ressaca, les materialitats derivades dels Encontres, que han tingut lloc durant el programa de formació de la Sala d’Art Jove, reculen cap endins i van sedimentant a l’espai d’exposicions, convivint amb les propostes artístiques en moviment, per a convertir-se juntes en un escenari de potencialitats.

Les irradiacions col·lideixen, donant lloc a moments d’encontre amb el públic, provocant vibracions en la superfície de la ciutat, teixint sinergies elàstiques des d’on situar veus compartides i en constant transformació. El sisme es deixa mutar, radiant energies asimètriques, disseminant-se en traços ondulants. Irradiacions es dóna en la interdependència dels projectes i de les artistes de la Sala d’Art Jove, és un cos palpitant llaurat en un mateix temps.

Les Irradiacions tindran lloc entre novembre de 2020 i març de 2021.

Projecte amb pli-é collective.

Disseny: Carles Murillo