CAT / ES


OSCIL·LACIONS PER AL DESBLOQUEIG


Beques per a la recerca i la innovació artística en l’àmbit de les arts visuals, Generalitat de Catalunya, 2022

Escolto. Escolto i intento descriure que és allò que estic sentint. I me n’adono que no és una cosa concreta, que se’m desdibuixa, tornant-se informe. Però alhora reconec aquest so i me n’adono, ara sí, que és soroll pur.

«Oscil·lacions per al desbloqueig» és una investigació que vol transitar les experiències sonores i hàptiques desplegades entorn la noció de «soroll», parant atenció als sons situats en els marges, proposant formes d’escolta alternes que escapin dels relats hegemònics que segreguen i validen allò que és harmònic, pur, consumible i el que no. Aquesta investigació sorollosa parteix de les músiques experimentals i els sons quotidians a l’hora de traçar una relació discursiva, afectiva i gestual entre el so i els cossos, suggerint un diàleg entre dos conceptes marc: el soroll i l’hàptic.

Categoritzat pejorativament sota adjectius com a brut, lleig o abrasiu, entenem el soroll com una estratègia de creació discursiva, una superfície rugosa de sentit que permet ampliar i complicar el nostre imaginari. Alhora, volem proposar una aproximació encarnada a la idea de «soroll» especulant des d’un soroll tàctil, matèric i visual.Investigació artística realitzada amb Salva G. Ojeda.

Aquest projecte compta amb el suport de les Beques per a la recerca i la innovació artística en l'àmbit de les arts visuals de la Generalitat de Catalunya 2022 i ha estat desenvolupat en col·laboració amb el Konvent.Imatge: Amor, Robert Beavers (1980)