CAT / ES

SUGGERIR ÉS INSINUAR AMB PRUDÈNCIA


àngels barcelona - espai 2, 2019

             
Suggerim per portar quelcom des de baix fins dalt, ens insinuem per desplaçar-nos a l’interior de l’altre, dins les seves corbes, dins els seus plecs. Ser prudents és posicionar-se per refusar la violència sense deixar de fer-li front.

Suggerir és insinuar amb prudència és un organisme sensible i complex en el qual entren en contacte i conviuen múltiples materialitats i corporalitats. Suggerit a través d’elements sensorials, estimula la nostra percepció, incitant tènues moviments, subtils coreografies que s’activen en l’espai i ens permeten suscitar nous vincles materials.

En el programa de residències artístiques nectar, a l’espai natural de Les Guilleries, les artistes Jessica Moroni, Patricia Sandonis i Issa Téllez han emprès un diàleg amb l’entorn, els elements i els discursos que l’habiten. S’han embarcaten un procés de cerca, un moviment en el qual objectes, formes i conceptes han aparegut de manera fortuïta, imprevista i explosiva, desconcertant i alhora brindant la impressió d’haver trobat alguna cosa*.

La recol·lecta, la neteja, la manipulació, la reparació, l’apropiació i l’amalgama són alguns dels gestos que neixen d’aquest desig de contacte i interacció amb l’ambient que els envolta. El resultat d’aquests contactes, la relació íntima que cada artista ha desenvolupat amb els elements que els han anat a l’encontre, ha generat un conjunt de pecesun organisme en el qual branques i paper maché, flors i rosaris, pedres i esmalts, espais físics i mentals es fusionen i s’entrellacen.

Les creacions que es disposen a l’espai 2 són el resultat d’aquestes diferents trobades i mescles. Es presenten com a entitats producte del canvi, reflexions suggerents que necessiten d’un acostament tant corporal com teòric perquè els seus significats es despleguin.

L’organisme suggerit ens permet imaginar un nou espai de coneixement, un espai amb formes pròpies d’estar i habitar en el món. Ens interpel·la a l’hora de comprendre els sentits ocults que les seves peces amaguen, ens convida a insinuar-nos, a lliscar en el seu interior.

*Didi-Huberman, Georges (1998): Phasmes: Essais sur l’apparition
.

.
Projecte amb pli-é collective
.


artistes

Jessica Moroni, Issa Téllez, Patricia Sandonis.

Programa de residència artística nectar dins del marc d’ArtNou.


Fotografess: Cecilia Díaz Betz / Maya Venkova