CAT / ES





 

SOBRE



Eva Paià (Barcelona, 1993) és curadora i investigadora. Li interessen els processos de treball dilatats i tumultuosos. Proposa maneres d'habitar afectivament l'«entre», assajant metodologies que permetin entendre'ns en una interrelació constant. S'aproxima a la noció de vincle, posant en dubte la nitidesa dels nostres contorns des del borrós, desplegant dinàmiques que qüestionin les temporalitats accelerades. Sovint posa en pràctica el treball en col·lectiu, hibridant en un organisme altre. Des del gaudi, para esment als sons que queden en el marge amb el desig de teixir sinergies entre aquests i el cos.

És graduada en Història de l’Art i màster en Estudis Avançats en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en equips de producció i gestió en diferents institucions. És co-directora artística de la Sala d’Art Jove, espai que activa un conjunt de processos experimentals per a incentivar la formació i la professionalització d'artistes i curadores joves. Col·labora amb el grup d’investigació TEIDE, Temporalidades de Emergencia, interessat en l'anàlisi interdisciplinària de la idea de temps enfront d'un món ferit. Conceptuatliza i realitza mediacions a les exposicions temporals del MACBA des d'una perspectiva crítica i reflexiva entorn de la institució, plantejant maneres d'habitar el museu des de l'accessibilitat dels relats.

Ha col·laborat amb espais de creació com la Fàbrica de Creació Analògica - La Escocesa, el Centre d’Art Fabra i Coats o el centre interdisciplinar Konvent; amb projectes que proposen una investigació situada en el territori com Idensitat; amb galeries com àngels barcelona; i amb festivals com Loop Barcelona de videocreació o Art Nou, dedicat a l’art emergent. Ha publicat en revistes especialitzades en art contemporani com A*Desk, El Temps de les Arts o La Maleta de Portbou.

Actualment està desenvolupant el projecte entrezones(2024/25) un procés de recerca obert, viu i relacional que busca generar espais d'encreuament entre les agents que integren l'exposició [contra]panorama al MACBA. El desig del projecte és visibilitzar i posar en diàleg aquells interrogants que travessen el museu i les persones que el sustenten.

CV COMPLET


CONTACTE
hola@evapaia.com